Dobre pomysły NA DRINKI

 
 

Golden Sands

Receptura:

  • 30 ml wódki Wyborowej,
  • 10 ml Cointreau,
  • 20 ml Ciociosan Grapefruit,
  • 10 ml soku grejpfrutowego,
  • grejpfrut, lód

Sposób wykonania:

Shaker wypełnić lodem, a następnie umieścić ww. składniki. Mieszać przez około 5 sekund. Przecedzić do szklanki typu old fashioned wypełnionej lodem. Dekorację wykonać ze skórki grejpfruta. Można też wrzucić plasterek grejpfruta do środka.

 

 
 
 

Grapefruit Heaven

Receptura:

  • 50 ml Ciociosan Grapefruit
  • 30 ml soku z różowych grejpfrutów
  • 20 ml likieru pomarańczowego (np. Cointreau)
  • Kilka kostek lodu

Sposób wykonania:

Składniki oraz lód dobrze wymieszać w shakerze, aż koktajl będzie dobrze schłodzony. Następnie przelać płyn do kieliszka koktajlowego i ozdobić skórką pomarańczy.

 

 
 
 

Fragolino

Receptura:

  • 50 ml wermutu Ciociosan Fragola
  •  25 ml wódki czystej
  • Sprite
  • Truskawki do dekoracji

Sposób wykonania:

Szklankę należy najpierw wypełnić lodem, wlać do niej oba alkohole, a całość dopełnić sprite i wymieszać. Brzegi szklanki, aby drink wyglądał estetycznie i smakowicie, można udekorować truskawkami.

 

 
 
 

Americano

Receptura:

  • 40 ml Campari
  • 40 ml Ciociosan Classico
  • woda mineralna

Sposób wykonania:

Szklankę należy najpierw wypełnić lodem, wlać do niej oba alkohole, a całość dopełnić woda mineralną i wymieszać. Brzegi szklanki, aby drink wyglądał estetycznie i smakowicie, można udekorować plasterkami lub ćwiartką pomarańczy, ewentualnie limonki.

 

 
 
 

Ciociosan Fresh

Receptura:

  • CIOCIOSAN BIANCO,
  • zielona herbata (50 ml),
  • listki mięty, 
  • 1 limonka,
  • lód.

Sposób wykonania:

Do wysokiej szklanki wrzucamy lód, miętę i ćwiartki limonki. Mieszamy CIOCIOSAN BIANCO i schłodzoną herbatę i wlewamy do szkalnki.

 

 
 
 

Perfect Manhattan

Receptura:

  • 50 ml whisky,
  • 25 ml Ciociosan Sweet,
  • 25 ml Ciociosan Dry,
  • wisienka koktajlowa,
  • lód

Sposób wykonania:

W szklanicy barmańskiej wypełnionej 1/3 lodem umieścić whisky oraz wermuty. Mieszać przez ok. 20 sekund i przecedzić do wcześniej schłodzonego kieliszka koktajlowego. Aromatyzować skórką cytryny wyciskając bezpośredni nad i wrzucić ją do kieliszka. Na koniec wrzucić wisienkę koktajlową.

 
 
 

Bronx

Receptura:

  • 20 ml dżinu
  • 20 ml soku z pomarańczy
  • 10 ml wermutu Ciociosan Dry
  • 10 ml wermutu Ciociosan Rosso
  • plasterek pomarańczy
  • 3 kostki lodu

Sposób wykonania:

Do shakera wrzuć lód, wlej dżin, oba rodzaje wermutu i sok. Przez kilka sekund wstrząsaj. Przelej do kieliszków i podawaj z plasterkiem pomarańczy. Bon appétit!

 
 
 

Ciociosan Hot

Receptura:

  • 50ml CIOCIOSAN ROSSO,
  • 50ml whiskey,
  • odrobina soku wiśniowego,
  • kandyzowana wisienka.

Sposób wykonania:

Składniki wstrząsnąć z kostkami lodu, przelać przez sitko barmańskie do kieliszka ozdobionego kandyzowaną wisienką.

 

 
 
 

Manhattan

Receptura:

  • 50 ml whisky
  • 25 ml Ciociosan Rosso
  • kropla bitter
  • 2-3 kostki lodu
  • wisienka koktajlowa.

Sposób wykonania:

Do szklanicy barmańskiej z lodem wlewamy whisky, CIOCIOSAN i bitters. Mieszamy tak długo, aż alkohol się schłodzi i przelewamy go do kieliszka koktajlowego. Na koniec dorzucamy do koktajlu wisienkę.

 

 
 
 

Blue Devil

Receptura:

  • 40 ml wódki czystej,
  • 40 ml Ciociosan Sparkling Semi Dry,
  • 20 ml curacao blue,
  • plasterek pomarańczy,
  • wisienka koktajlowa,
  • lód

Sposób wykonania:

W shakerze wypełnionym do połowy lodem wymieszać składniki i przelać do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekorować brzeg plasterkiem pomarańczy i wisienką koktajlową.

 

 
 

Realizacja: Agencja Interaktywna Remedia